top of page

BRECHT

Ik word helemaal warm van het werken met mensen.

Anderen begeleiden en inspireren op hun pad stroomt op natuurlijke wijze vanuit mijn essentie en vervult mij ten diepste.

Personal Branding Brechtje-124.jpg

Na op het randje aan de dood te zijn ontsnapt bij een ernstige bacteriële hersenvliesontsteking op mijn 17 jaar, veranderde er iets in mij. Niet alleen kregen mijn immuunsysteem en zenuwstelsel een stevige klap en werd mijn aangeboren sensitiviteit intenser; ook werd er iets dieps zoekend zeer aanwezig. Lang wist ik niet echt wat ik net zocht. Nu weet ik dat het mezelf was.
 

Na m’n middelbare school hing ik nog een aantal jaren rond in de dans- en theaterwereld voordat ik echt ging luisteren naar mijn lichaam en zielen-roep. En dat proces blijft zich tot op vandaag steeds verdiepen.
 

Nu zie ik hoe mijn soms hobbelige weg de perfecte voorbereiding was op wat ik diep vanbinnen voel als mijn zielen-roep: anderen inspireren, spiegelen en ondersteunen opdat ook zij dichter bij hun diepste zelf kunnen komen. Het is dé plek van waaruit welzijn en vervulling van nature kan stromen.

De menselijke natuur in haar verschillende aspecten blijft me eindeloos boeien. Ik volgde vele opleidingen, cursussen, therapieën en bestudeerde minstens evenveel boeken en methodes die zowel mezelf als m’n werk blijvend verrijkten. Vanuit mijn ervaring en observatie is het voor mij duidelijk dat enkel de holistische aanpak écht iets kan betekenen. Mijn werk-methodes zijn bijgevolg niet enkel gestoeld op een diepe kennis van het menselijke lichaam (gegroeid uit mijn dans-, massage-, kinesiologie- en yoga-opleidingen), maar ook expertise in de energieleer van de Chinese geneeskunde, het Indiase chakrasysteem en de meer recente westerse energetica studies. Aangevuld door de psychologie en fysiologie van traumaverwerking, zorgt dit alles voor een bijzonder complete en veelzijdige visie en aanpak.

De belangrijkste invloeden op een rijtje:
 

Yoga, traditionele chinese geneeskunde en massage
 

 • Therapie en studie van Ayurveda en yoga, traditionele chinese geneeskunde en Qi-gong
  bij Yamunah Health centrum, India over de loop van 3 jaar.

 • Wellness consulente Postgraduaat Katho, richting massage en beweging

 • Allround yoga teacher training 200h, AVD

 • Traditionele Chinese geneeskunde, postgraduaat KDG,
  richting tuina massage en medische qi-gong bewegingsleer.

 • Restorative yoga teacher training, Roger Cole 

 • Embodied yoga course, Leo Peppas

 • Aerial yoga teacher training, Monique Gharios

 • Yin, Restorative yoga & meditation teacher training, 100h Veda Ella yoga

 • Restorative yoga teacher training, Radiant light yoga

 • Adjustments teacher training, Prana vinyasa yoga

 • Well Woman yoga therapy teacher training, Uma Dinsmore-Tuli

 • Yoga Nidra course, Uma Dinsmore-Tuli

 • The Subtle Body course, Tias Litlle

 • Experiential Anatomy course, Judith Hanson Lassater

bezielster_study.jpg

Breathwork
 

 • Rebirthing breathwork, therapy

 • Clarity Breathwork practitioner (level 1)

 • Biodynamic Breathwork and Trauma Release practitioner,
  (level 1, 2 en 3)

 

Andere
 

 • Neuro-Energetic Kinesiology practitioner. (4 jaar)

 • Red School trainings, (de kracht van de menstruatiecyclus)

 • Vocal Oddysee training, Nessi Gomez (stemwerk)

 • Celestial Singing traject, Valerie van Roey (stemwerk)

En zéker even belangrijk dan het lijstje hierboven zijn de jaren van steun en inspiratie die ik ervaarde van onder meer dans (hedendaagse dans, 5 ritmes en movement medicine), het energetische werk van Anodea Judith en Barbara Brennan, familieopstellingen, bio-energetica van Alexander Lowen, body mind centering van Bonnie Bainridge Cohen, sjamanistische ceremonies en vele goede therapeuten en leraren. Verder waren er vele kleinere cursussen, leraren, boeken en methodes die me geraakt en verrijkt hebben.

Missie

Al deze ervaring en kwaliteiten komen samen in mijn Elemental Roots project. Daarmee tracht ik mijn diepste verlangen in de wereld zetten: Mensen dichter bij hun zielen-natuur en oorspronkelijke zelf brengen, zodat van daaruit een betere wereld kan ontstaan. Want stel je eens voor hoe de wereld er zou uitzien als iedereen meer vanuit die diepe plek van welzijn en vervulling gaat leven?

SoulStudio Brechtje Koch edit-1.jpg

WAT MENSEN ERVAREN

"Heerlijk, echt aangenaam. Brechtje heeft zo’n rustige stem en uitstraling, balsem voor de ziel."

Katrien, 62

"Er zijn geen woorden om te beschrijven wat Brecht voor me gedaan heeft. In mijn leven kan ik een duidelijke lijn trekken tussen de tijd van voor ik bij haar terecht kwam en daarna. Haar inzicht, intuïtie, begeleiding en empathie waren absoluut essentieel in het op gang brengen van de veranderingen die ik nodig had. Ze beschikt over een ervaring en wijsheid die haar leeftijd erg ver vooruit zijn. Ik kan haar niet hard genoeg aanbevelen."

Mathieu, 53

"Dank je, lieve Brecht.
Dank je om me mijn adem terug te geven.
Dank je om zo liefdevol van jezelf te delen.
Dank je om niet enkel over de weg te praten, maar om hem zelf ook te bewandelen.
Dank je om in mij te geloven wanneer anderen (en ikzelf) dat niet deden.
Dank je, dank je, dank je."

Greet, 41

"Brecht haar begeleiding voelt erg veilig. Ze voelt de dingen goed aan en stemt haar begeleiding en tempo naar mijn gevoel volledig af op mijn noden."

Inge

"Ik herinner me de eerste keer dat ik bij Brecht kwam erg goed. Vol van angst en stress kwam ik bij haar binnen voor een privéles yoga. Dat werd haar vrij snel duidelijk toen ik haar aanwijzingen niet kon onthouden en dingen door elkaar begon te slaan. Haar blik verzachtte, en toen zei ze op de meest geruststellende toon dat ze de aanwijzingen voor me zou opschrijven. Door haar vredige uitstraling en empathie in dat kleine moment, voelde ik plots een rust over me komen zoals ik dat nog nooit ervaren had. Bij haar voel ik me veilig. De sessie daarna deed ze me kennismaken met restorative yoga en kreeg ik voor de eerste keer een glimps van wat ontspanning echt betekent. Reken maar dat ik een fan ben."

Tine, 28

"Brecht haar brede kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat een yogales bij haar niet gewoon een yogales is. Het is telkens een uitnodiging om dieper te kijken. In jezelf, in het leven. Gecombineerd met haar kenmerkende zachtheid en mededogen, vinden velen in haar een zielsverwante begeleidster op hun pad. Uit gesprekken met de andere deelnemers merkte ik dat anderen het hier volmondig mee eens zijn: Er zijn veel yoga-teachers, maar er is maar één Brecht."

Paula, 60

bottom of page