top of page

ELEMENTAL TRAJECT

7 sessies van telkens 2 uur + online platform

earth_garudasana_side.jpg

Hoe zou het zijn
om je innerlijke kracht
weer volop te voelen?

Verlang je ernaar om in diepe rust thuis te komen bij jezelf?
Zoek je een duurzame manier om met fysieke pijn of emoties om te gaan? 
Zouden meer fysieke kracht, flexibiliteit en een goede doorstroming je deugd doen?

Geef jezelf de tijd en ruimte om in je lichaam te zakken, te gronden en tot jezelf te komen.

Tijd en ruimte maken is jouw verantwoordelijkheid. Ik zorg van mijn kant voor de begeleiding en geborgenheid die je ondersteunen om in je lichaam te zakken en zo bij je innerlijke kracht en stilte te komen.  Diep in jezelf is het stil, altijd. Daar leeft jouw diepste wezen, je onuitputtelijke bron van energie, inspiratie en wijsheid. Het is je essentie. Het is je ware kracht.

Personal Branding Brechtje-82.jpg

Een Elemental Earth reeks is een commitment dat je welzijn en vervulling maximaal ondersteunt.

Jezelf láten ondersteunen en steun vinden in jezelf, dat is waar het in Elemental Earth over gaat. Mijn expertise en volle aanwezigheid heb je, plus online audio, video en begeleide zelfreflectie om je te helpen oefenen. Je hebt ook je fysieke gewaarwordingen die gouden informatie bevatten. En natuurlijk heb je de aarde onder je die je gronding biedt.

Gronden doe je via hatha, vinyasa, yin en restorative yoga.

Personal Branding Brechtje-6.jpg

Bij hatha yoga ga je voor stabiliteit, kracht en uithouding, zonder jezelf te pushen. Je blijft een aantal ademhalingen in de houding, daardoor heb je tijd om te voelen en zo je lichaamsbewustzijn te vergroten.

earth_upward_facing_dog_side.jpg

In vinyasa yoga gaat het om je beweeglijkheid. Je beweegt op het ritme van je ademhaling, van de ene houding in de andere. De bewegingen tussenin zijn even belangrijk als de houdingen zelf. In deze actieve stijlen verhoogt je hartslag,  je stuurt bewust je ademhaling en hebt een heldere focus. Je energie stroomt over heel je lichaam. Je voelt je energiek en toch kalm.

Personal Branding Brechtje-61.jpg

Met yin yoga creëren we via diepe stretches en compressies nog meer de openheid in je lichaam. Door deze houdingen een aantal minuten aan te houden, wordt er diep ingewerkt op opgeslagen spanningen. Het voelt als een goede massage, je komt zeker je gevoelige plekken tegen, maar het doet deugd dat ze los gewerkt worden.

Personal Branding Brechtje-144.jpg

In restorative yoga  word je volledig ondersteund door props waardoor je helemaal kan ontspannen. Deze staat van diepe rust heeft een sterk regulerend en regenererend effect op je zenuw- en hormoonstelsel en in het verlengde daarvan op je hele lichaam en geest. Je wordt comfortabel in het “zijn” in plaats van doen.

Personal Branding Brechtje-124.jpg

Een reeks is een reis doorheen de elementen en daarmee alle lagen van jezelf.

Bewuste fysieke beweging is van nature zeer aardend. Het aarde element, je lichaam, is je basis. Maar om de innerlijke natuurlijke balans te herstellen dienen we ook de andere elementen - water, vuur, lucht en ether - te integreren. De kwaliteiten van de elementen weerspiegelen zich immers in alle lagen van jezelf. Je hebt dus zowel de steun van de elementen rondom je, als in je.

De aarde ondersteunt je volledige aanwezigheid in je lichaam, in je basis. Ze draagt je gronding, stabiliteit, kracht, én ook je rust en overgave. De aarde brengt je veiligheid, geborgenheid en onvoorwaardelijke ondersteuning.

 

Het water vloeit door in je beweeglijkheid en je vermogen om te genieten. Wanneer je emoties mogen stromen, wordt je opnieuw vloeibaar. Je natuurlijke ritme van eb en vloed kan weer door je losse weefsels vloeien.

 

Vuur transformeert voeding in energie en moeilijkheden in kansen. Enerzijds  wakkeren we het innerlijke vuur aan met onze beweging en ademhaling, anderzijds geven we het alle ruimte in de ontspanning. Zo herstelt de vurige balans zich.

 

De lucht stroomt in je vrije ademhaling en je wilde hart die je verbinden met levensadem en het cyclische ritme van leven en sterven, zon en maan, mannelijk en vrouwelijk, geven en ontvangen. Je adem dient zowel je focus als overgave.

 

De ether vibreert in je levensenergie, je oorspronkelijke zelf, in je inspiratie en een gevoel van thuis te horen in het grote geheel. Het is je innerlijke stilte, het is je ware kracht. Aarde is je aardse thuis - Ether is je hemelse thuis.

De verbinding met je natuur herstellen is een proces vol rijkdom, wijsheid en vervulling.

Personal Branding Brechtje-279.jpg

Over Brecht

Ik word helemaal warm van het werken met mensen. Het voelt dan ook niet echt alsof ik yogales geef. Yoga is een tool, een hele goede tool waarmee ik mensen in het lichaam, naar hun gevoel en naar zichzelf begeleid. Daar ligt de fundering voor het welzijn en de vervulling die ik iedereen zó toewens.
 

Vanuit het lichaam werk ik graag met alle “lagen” of “elementen” - van het aardse lichaam t.e.m. de puurste zielen energie. Het “goud” zit hem steeds in het zien van de verhoudingen tussen al die lagen. “Wat voel je fysiek?” “Wat vertelt dat jou?” “Wat heb je nodig?” zijn dan ook standaard vragen tijdens een reeks.

 

Met het lichaam als basis ingang, zijn mijn sessies steeds gestoeld op een sterke anatomische, fysiologische en technische basis. Ik heb een goed oog voor de verschillende lichamen en hun specifieke noden. Want comfort en een uitlijning die bij jouw lichaam past zijn voorwaarden om bij je innerlijke kracht en stilte te komen.

Praktisch

Praktisch

Praktische info

Een reeks bestaat telkens uit 7 sessies die over meerdere maanden plaatvinden.  De spreiding van de sessies over een langere periode geeft je de ruimte voor duurzame verandering en integratie, in jezelf en je leven. De eerste sessie is inleidend, de zevende is afsluitend, en in de 5 sessies tussenin hebben we 1 element als thema van waaruit we contact maken met wat er nu in jou leeft.

Elke sessie heeft een thema, maar geen programma

Hoewel elke sessie binnen de reeks een elke sessie een thema heeft, zijn de sessies voornamelijk afgestemd op wat er op dat moment in elke deelnemer aanwezig en relevant is. Je zal leren via ervaring en aan de hand van wat er op dat moment leeft. Wie meerdere reeksen volgt zal dus nooit 2 keer hetzelfde krijgen.

De duurtijd van een reeks geeft je de ruimte voor duurzame verandering en integratie, in jezelf en je leven.

De voordelen van een vaste groep deelnemers:

Doordat je steeds met dezelfde mensen samenkomt ontstaat er een ontspannende en vertrouwelijke groepssfeer die het werk ondersteunt. En daardoor kan er een opbouw in de lessen zitten. Iedereen heeft dezelfde oefeningen geleerd. Dit is vandaag de dag eerder uitzonderlijk.

Online platform

Ware transformatie kan uiteraard pas optreden als de inzichten die je meeneemt uit de sessies ook werkelijk in je dagelijkse leven kunnen geïntegreerd worden. Daarvoor krijg je ter ondersteuning toegang tot een online platform. Hierop vind je audio- en video-oefeningen en begeleiding in je zelfreflectie. Ook vragen stellen en delen met de andere groepsleden behoren tot de mogelijkheden. Zo kan je helemaal het uiterste uit de reeks halen.

Wat je mag verwachten:

 • meer gronding en aanwezigheid in je lichaam

 • meer contact met je ware kracht 

 • meer openheid en doorstroming in je lichaam

 • meer ontspanning en rust

 • meer verbinding met je essentie

 • inzicht in je patronen en daardoor meer zelfkennis 

 • werken rond je verlangens en belemmerende overtuigingen

 • de tijd om blijvende verandering te manifesteren

 • vele tools en houdingen 

 • online audio, video en begeleide zelfreflectie om thuis de ervaring te integreren

 • een kleine vertrouwelijke groep van gelijkgestemden (max 10 deelnemers)

Je krijgt:

 • mijn volle aandacht en expertise

 • 14u aan live sessies

 • toegang tot een online platform met materialen die je thuis-practice ondersteunen en waar je je ervaringen kan delen en vragen kan stellen.

Prijs: Nu €197 i.p.v. €269 (-27%)

Locatie:

Studio De Schuur
Fortuinstraat 33 (achterin)
2180 Ekeren

Data:

 • Zaterdag 18/09/2021 10:00 - 12:00

 • Zaterdag 02/10/2021 10:00 - 12:00

 • Zaterdag 09/10/2021 10:00 - 12:00

 • Zaterdag 23/10/2021 10:00 - 12:00

 • Zaterdag 30/10/2021 10:00 - 12:00

 • Zaterdag 20/11/2021 10:00 - 12:00

 • Zaterdag 04/12/2021 10:00 - 12:00

Wat mensen ervaren

"Heerlijk, echt aangenaam. Brecht heeft zo’n rustige stem en uitstraling, balsem voor de ziel."

Katrien, 62

"Fantastisch... ik heb er echt ontzettend veel deugd van gehad."

Inne, 43

"Brecht haar brede kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat een yogales bij haar niet gewoon een yogales is. Het is telkens een uitnodiging om dieper te kijken. In jezelf, in het leven. Gecombineerd met haar kenmerkende zachtheid en mededogen, vinden velen in haar een zielsverwante begeleidster op hun pad. Uit gesprekken met de andere deelnemers merkte ik dat anderen het hier volmondig mee eens zijn: Er zijn veel yoga-teachers, maar er is maar één Brecht."

Paula, 60

Wat als ik een sessie niet kan komen?

Om de veiligheid van de groep te garanderen kan je niet zomaar in een andere reeks de gemiste sessie inhalen. Ook zal elke groep een heel ander verloop hebben, waardoor die sessie dus nooit echt in te halen is. Wel zal er ongetwijfeld een cursus genoot zijn die jou wat kan doorgeven van de sessie.

bottom of page