top of page

ELEMENTAL EARTH YOGA RETREAT

Met live muziek

earth_garudasana_side.jpg

Hoe zou het zijn
om je innerlijke kracht
weer volop te voelen?

Verlang je ernaar om in diepe rust thuis te komen bij jezelf?
Zoek je een duurzame manier om met fysieke pijn of emoties om te gaan? 
Zouden meer fysieke kracht, flexibiliteit en een goede doorstroming je deugd doen?

Geef jezelf de tijd en ruimte om in je lichaam te zakken, te gronden en tot jezelf te komen.

Tijd en ruimte maken is jouw verantwoordelijkheid. Ik zorg van mijn kant voor de begeleiding en geborgenheid die je ondersteunen om in je lichaam te zakken en zo bij je innerlijke kracht en stilte te komen.  Diep in jezelf is het stil, altijd. Daar leeft jouw diepste wezen, je onuitputtelijke bron van energie, inspiratie en wijsheid. Het is je essentie. Het is je ware kracht.

Personal Branding Brechtje-82.jpg

Jezelf láten ondersteunen en steun vinden in jezelf, dat is waar het in Elemental Earth over gaat.

Mijn expertise en volle aanwezigheid heb je. Je hebt ook je fysieke gewaarwordingen die gouden informatie bevatten. En natuurlijk heb je de aarde onder je die je gronding biedt.

Gronden doe je via hatha, vinyasa, yin en restorative yoga.

Personal Branding Brechtje-6.jpg

Bij hatha yoga ga je voor stabiliteit, kracht en uithouding, zonder jezelf te pushen. Je blijft een aantal ademhalingen in de houding, daardoor heb je tijd om te voelen en zo je lichaamsbewustzijn te vergroten.

earth_upward_facing_dog_side.jpg

In vinyasa yoga gaat het om je beweeglijkheid. Je beweegt op het ritme van je ademhaling, van de ene houding in de andere. De bewegingen tussenin zijn even belangrijk als de houdingen zelf. In deze actieve stijlen verhoogt je hartslag,  je stuurt bewust je ademhaling en hebt een heldere focus. Je energie stroomt over heel je lichaam. Je voelt je energiek en toch kalm.

Personal Branding Brechtje-61.jpg

Met yin yoga creëren we via diepe stretches en compressies nog meer de openheid in je lichaam. Door deze houdingen een aantal minuten aan te houden, wordt er diep ingewerkt op opgeslagen spanningen. Het voelt als een goede massage, je komt zeker je gevoelige plekken tegen, maar het doet deugd dat ze los gewerkt worden.

Personal Branding Brechtje-144.jpg

In restorative yoga  wordt je volledig ondersteund door props waardoor je helemaal kan ontspannen. Deze staat van diepe rust heeft een sterk regulerend en regenererend effect op je zenuw- en hormoonstelsel en in het verlengde daarvan op je hele lichaam en geest. Je wordt comfortabel in het “zijn” in plaats van doen.

Personal Branding Brechtje-34.jpg

Bewuste fysieke beweging is van nature zeer aardend.

Maar om de innerlijke natuurlijke balans te herstellen dienen we ook de andere elementen - water, vuur, lucht en ether - te integreren. De kwaliteiten van de elementen weerspiegelen zich immers in alle lagen van jezelf. Je hebt dus zowel de steun van de elementen rondom je, als in je.

De aarde ondersteunt je volledige aanwezigheid in je lichaam, in je basis. Ze draagt je gronding, stabiliteit, kracht, én ook je rust en overgave. De aarde brengt je veiligheid, geborgenheid en onvoorwaardelijke ondersteuning.

 

Het water vloeit door in je beweeglijkheid en je vermogen om te genieten. Wanneer je emoties mogen stromen, wordt je opnieuw vloeibaar. Je natuurlijke ritme van eb en vloed kan weer door je losse weefsels vloeien.

 

Vuur transformeert voeding in energie en moeilijkheden in kansen. Enerzijds  wakkeren we het innerlijke vuur aan met onze beweging en ademhaling, anderzijds geven we het alle ruimte in de ontspanning. Zo herstelt de vurige balans zich.

 

De lucht stroomt in je vrije ademhaling en je wilde hart die je verbinden met levensadem en het cyclische ritme van leven en sterven, zon en maan, mannelijk en vrouwelijk, geven en ontvangen. Je adem dient zowel je focus als overgave.

 

De ether vibreert in je levensenergie, je oorspronkelijke zelf, in je inspiratie en een gevoel van thuis te horen in het grote geheel. Het is je innerlijke stilte, het is je ware kracht. Aarde is je aardse thuis - Ether is je hemelse thuis.

De verbinding met je natuur herstellen is een proces vol rijkdom, wijsheid en vervulling.

Ontmoet het team:

Personal Branding Brechtje-279.jpg

Brecht Koch - Bezielster & Yoga

Ik word helemaal warm van het werken met mensen. Het voelt dan ook niet echt alsof ik yogales geef. Yoga is een tool, een hele goede tool waarmee ik mensen in het lichaam, naar hun gevoel en naar zichzelf begeleid. Daar ligt de fundering voor het welzijn en de vervulling die ik iedereen zó toewens.
 

Vanuit het lichaam werk ik graag met alle “lagen” of “elementen” - van het aardse lichaam t.e.m. de puurste zielen energie. Het “goud” zit hem steeds in het zien van de verhoudingen tussen al die lagen. “Wat voel je fysiek?” “Wat vertelt dat jou?” “Wat heb je nodig?” zijn dan ook standaard vragen tijdens een reeks.

 

Met het lichaam als basis ingang, zijn mijn sessies steeds gestoeld op een sterke anatomische, fysiologische en technische basis. Ik heb een goed oog voor de verschillende lichamen en hun specifieke noden. Want comfort en een uitlijning die bij jouw lichaam past zijn voorwaarden om bij je innerlijke kracht en stilte te komen.

Peter fluit.jpg

Peter Klank - Live muzikale begeleiding

Ik doe m’n ogen dicht en adem, voel de ruimte en de mensen, en gebruik muziek als leidraad en houvast op weg naar stilte. In die stilte is er een ruimte van waaruit weer muziek kan ontstaan. 
 

Muziek is voor mij altijd al de weg naar de stilte geweest. Door uit m’n hoofd te komen en meer in m’n lichaam te zakken, kan ik meer in contact komen met wat er in diepere lagen leeft.

Praktisch

Praktisch

Wat je mag verwachten:

 • een onderdompeling in jezelf

 • meer gronding en aanwezigheid in je lichaam

 • meer contact met je ware kracht 

 • meer openheid en doorstroming in je lichaam

 • meer ontspanning en rust

 • meer verbinding met je essentie

 • inzicht in je patronen en daardoor meer zelfkennis 

 • vele tools en houdingen 

 • een kleine vertrouwelijke groep van gelijkgestemden (max 10 deelnemers)

 • voedende vegetarische lunches (biologisch) 

 • live muzikale begeleiding van Peter Klank

 • wandelingen in het park (optioneel)

 • mogelijkheid om low budget te blijven overnachten + ontbijt en avondmaaltijden

Data:

Momenteel staat er geen Elemental Earth Retreat op het programma. Houd zeker de agenda en nieuwsbrief in het oog om op de hoogte te blijven van nieuwe retreats.

 

Prijs: €329

2 lunches, versnaperingen en thee inbegrepen.
Optioneel: 2x ontbijt op zaterdag en zondag + licht avondmaal op vrijdag en zaterdag: € 35


 

Overnachten:

 • Low budget ter plaatse: €20 voor 2 nachten.

 • B&B Mariaburg €236,88 voor 2 personen/2 nachten ( €59 pp/nacht )

 • Er is verder op wandelafstand geen B&B in buurt. Moest je beschikken over een wagen zijn er verschillende opties te vinden via airbnb.

Wat mensen ervaren

"De klanken van de live muziek ondersteunen je op je innerlijke reis naar de stilte. Het is een balsem voor je lijf en ziel."

Els, 38

"Fantastisch... ik heb er echt ontzettend veel deugd van gehad."

Inne, 43

"Brecht haar brede kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat een yogales bij haar niet gewoon een yogales is. Het is telkens een uitnodiging om dieper te kijken. In jezelf, in het leven. Gecombineerd met haar kenmerkende zachtheid en mededogen, vinden velen in haar een zielsverwante begeleidster op hun pad. Uit gesprekken met de andere deelnemers merkte ik dat anderen het hier volmondig mee eens zijn: Er zijn veel yoga-teachers, maar er is maar één Brecht."

Paula, 60

bottom of page