top of page

ELEMENTAL RESTORE YOGA REEKS

7 sessies van 2 uur

Personal Branding Brechtje-133_edited.jpg

Heb je nood aan rust?

Echte, diepe,
herstellende rust?

Personal Branding Brechtje-146.jpg

Een Elemental Restore Yoga reeks is een commitment dat je welzijn en vervulling maximaal ondersteunt.

En die ondersteuning gebeurt niet alleen vanuit mijn volle aanwezigheid en expertise voor jou, maar is ook fysiek zeer letterlijk te nemen in yin en restorative yoga. Je wordt ondersteund door yoga-props (attributen): bolsters, dekens, blokken, riemen, kussentjes, stoelen en muren.

Personal Branding Brechtje-61.jpg

Met yin yoga creëren we via diepe stretches en compressies nog meer de openheid in je lichaam. Door deze houdingen een aantal minuten aan te houden, wordt er diep ingewerkt op opgeslagen spanningen. Het voelt als een goede massage, je komt zeker je gevoelige plekken tegen, maar het doet deugd dat ze los gewerkt worden.

Personal Branding Brechtje-144.jpg

En dan ben je helemaal klaar voor restorative yoga. In deze yogavorm wordt je volledig ondersteund door props waardoor je lichaam helemaal kan ontspannen. De yogahouding en je lichaam doen hier al het werk voor jou. Jij wordt comfortabel in het “zijn” in plaats van doen. Zo zak je in een diepe staat van rust die een sterk regulerend effect op je zenuw- en hormoonstelsel heeft en als gevolg daarvan je hele lichaam en geest weer in balans brengt.

Personal Branding Brechtje-124.jpg

Een Elemental Restore Yogareeks is een reis doorheen de elementen en daarmee alle lagen van jezelf.

Zowel yin als restorative yoga zijn van nature zeer aardend. Het aarde element, je lichaam is je basis. Maar om de innerlijke natuurlijke balans te herstellen dienen we ook de andere elementen - water, vuur, lucht en ether - te integreren. De kwaliteiten van de elementen weerspiegelen zich immers in alle lagen van jezelf.

De aarde ondersteunt je volledige aanwezigheid in je lichaam, in je basis. Ze draagt je gronding, stabiliteit, kracht, én ook je rust en overgave. De aarde brengt je veiligheid, geborgenheid en onvoorwaardelijke ondersteuning.


Het water vloeit door in je vermogen om te genieten en je emoties te laten stromen. Jij gaat terug stromen, wordt terug vloeibaar en voelt die innerlijke levenspuls. Je natuurlijke ritme van eb en vloed kan door je losse weefsels vloeien.
 

Vuur transformeert voeding in energie en moeilijkheden in kansen. We geven dat innerlijke vuur ruimte door niets te moeten, niets te presteren. Zo kan je weer voelen waar je echt warm van wordt, waar je passie écht brandt.

 

De lucht stroomt in je vrije ademhaling en je wilde hart die je verbinden met levensadem en het cyclische ritme van leven en sterven, zon en maan, mannelijk en vrouwelijk, geven en ontvangen. Je adem vertraagt en zakt tot in je buik.

 

De ether vibreert in je levensenergie, je oorspronkelijke zelf, in je inspiratie en een gevoel van thuis te horen in het grote geheel. Het is je innerlijke stilte, het is je ware kracht. Aarde is je aardse thuis - Ether is je hemelse thuis.

De verbinding met je natuur herstellen is een proces vol rijkdom, wijsheid en vervulling.

Personal Branding Brechtje-279.jpg

Over Brecht

Ik word helemaal warm van het werken met mensen. Het voelt dan ook niet echt alsof ik yogales geef. Yoga is een tool, een hele goede tool waarmee ik mensen in het lichaam, naar hun gevoel en naar zichzelf begeleid. Daar ligt de fundering voor het welzijn en de vervulling die ik iedereen zó toewens.
 

Vanuit het lichaam werk ik graag met alle “lagen” of “elementen” - van het aardse lichaam t.e.m. de puurste zielen energie. Het “goud” zit hem steeds in het zien van de verhoudingen tussen al die lagen. “Wat voel je fysiek?” “Wat vertelt dat jou?” “Wat heb je nodig?” zijn dan ook standaard vragen tijdens een reeks.

 

Met het lichaam als basis ingang, zijn mijn sessies steeds gestoeld op een sterke anatomische, fysiologische en technische basis. Ik heb een goed oog voor de verschillende lichamen en hun specifieke noden. Want comfort en een uitlijning die bij jouw lichaam past zijn voorwaarden om bij je innerlijke kracht en stilte te komen.

Praktisch

Praktisch

Praktische info

Een reeks loopt over meerdere maanden en bestaat telkens uit 7 sessies die ongeveer om de 2 weken plaatsvinden.  De spreiding van de sessies over een langere periode geeft je de ruimte voor duurzame verandering en integratie, in jezelf en je leven. De eerste sessie is inleidend, de zevende is afsluitend, en in de 5 sessies tussenin hebben we 1 element als thema.

Elke sessie heeft een thema, maar geen programma

Hoewel elke sessie binnen de reeks een thema heeft, zijn de sessies voornamelijk afgestemd op wat er op dat moment in elke deelnemer aanwezig en relevant is. Je zal leren via ervaring en aan de hand van wat er op dat moment leeft. Wie meerdere reeksen volgt zal dus nooit 2 keer hetzelfde krijgen.

De duurtijd van een reeks geeft je de ruimte voor duurzame verandering en integratie, in jezelf en je leven.

Personal Branding Brechtje-339_edited.jpg

De voordelen van een vaste groep deelnemers:

Doordat je steeds met dezelfde mensen samenkomt ontstaat er een ontspannende en vertrouwelijke groepssfeer die het werk ondersteunt. En daardoor kan er een opbouw in de lessen zitten. Iedereen heeft dezelfde oefeningen geleerd. Dit is vandaag de dag eerder uitzonderlijk.

Wat je mag verwachten:

 • doordat de reeks over meerdere maanden verloopt, heb je de tijd om echt blijvende veranderingen te manifesteren

 • meer verbinding met je essentie

 • fysieke en psychische ontspanning en rust

 • inzicht in je psychische en fysieke wezen en de relaties daartussen

 • inzicht in wat je spanningspatronen nodig hebben

 • verlangens manifesteren en belemmerende overtuigingen achterlaten 

 • vele tools en houdingen 

 • een kleine, vertrouwelijke groep van gelijkgestemden (max 10 deelnemers)

Prijs: Nu €197 i.p.v. €269 (-27%)

Locatie:

Data:

 • Zondag 10/10/2021 10:00 - 12:00

 • Zondag 24/10/2021 10:00 - 12:00

 • Zondag 14/11/2021 10:00 - 12:00

 • Zondag 05/12/2021 10:00 - 12:00

 • Zondag 16/01/2022 10:00 - 12:00

 • Zondag 30/01/2022 10:00 - 12:00

 • Zondag 27/02/2022 10:00 - 12:00

Wat mensen ervaren

"Heerlijk, echt aangenaam. Brecht heeft zo’n rustige stem en uitstraling, balsem voor de ziel."

Katrien, 62

"Fantastisch... ik heb er echt ontzettend veel deugd van gehad."

Inne, 43

"Brecht haar brede kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat een yogales bij haar niet gewoon een yogales is. Het is telkens een uitnodiging om dieper te kijken. In jezelf, in het leven. Gecombineerd met haar kenmerkende zachtheid en mededogen, vinden velen in haar een zielsverwante begeleidster op hun pad. Uit gesprekken met de andere deelnemers merkte ik dat anderen het hier volmondig mee eens zijn: Er zijn veel yoga-teachers, maar er is maar één Brecht."

Paula, 60

Wat als ik een sessie niet kan komen?

Om de veiligheid van de groep te garanderen kan je niet zomaar in een andere reeks de gemiste sessie inhalen. Ook zal elke groep een heel ander verloop hebben, waardoor die sessie dus nooit echt in te halen is. Wel zal er ongetwijfeld een cursus genoot zijn die jou wat kan doorgeven van de sessie.

bottom of page