top of page

ELEMENTAL RESTORE YOGA RETREAT

Met live muziek

Personal Branding Brechtje-133_edited.jpg

Heb je nood aan rust?

Echte, diepe,
herstellende rust?

Wat zou een open lichaam met een goede doorstroming voor je betekenen?
Hoe zou het zijn om minder in je hoofd en meer in je lichaam te leven?
Zoek je een duurzame manier om met fysieke pijn of emoties om te gaan? 
Hoe zou het zijn om je meer geborgen, gedragen en ondersteund te voelen?

Geef jezelf de tijd en ruimte om in je lichaam te zakken, te gronden en tot jezelf te komen.

Tijd en ruimte maken is jouw verantwoordelijkheid. Ik zorg van mijn kant voor de begeleiding en geborgenheid die je ondersteunen om tot jezelf te komen en in een diep herstellende rust te glijden. Diep in jezelf is het rustig, altijd. Daar leeft je diepste wezen, je innerlijke onuitputtelijke bron van energie, inspiratie, wijsheid en kracht. Het is je essentie.

Een Elemental Restore Yoga Retreat is  daarom meer dan alleen fysiek ontspannend, het brengt je moeiteloos bij je essentie en dat maakt het ook psychologisch én spiritueel weldadig.

Personal Branding Brechtje-146.jpg

Een Elemental Restore Yoga Retreat is een bad van ontspanning en introspectie dat je welzijn en vervulling maximaal ondersteunt.

En die ondersteuning gebeurt niet alleen vanuit mijn volle aanwezigheid en expertise voor jou, maar is ook fysiek zeer letterlijk te nemen in yin en restorative yoga. Je wordt ondersteund door yoga-props (attributen): bolsters, dekens, blokken, riemen, kussentjes, stoelen en muren.

Personal Branding Brechtje-61.jpg

Met yin yoga creëren we via diepe stretches en compressies nog meer de openheid in je lichaam. Door deze houdingen een aantal minuten aan te houden, wordt er diep ingewerkt op opgeslagen spanningen. Het voelt als een goede massage, je komt zeker je gevoelige plekken tegen, maar het doet deugd dat ze los gewerkt worden.

Personal Branding Brechtje-144.jpg

En dan ben je helemaal klaar voor restorative yoga. In deze yogavorm wordt je volledig ondersteund door props waardoor je lichaam helemaal kan ontspannen. De yogahouding en je lichaam doen hier al het werk voor jou. Jij wordt comfortabel in het “zijn” in plaats van doen. Zo zak je in een diepe staat van rust die een sterk regulerend effect op je zenuw- en hormoonstelsel heeft en als gevolg daarvan je hele lichaam en geest weer in balans brengt.

Maar. Zo een heel weekend in de vertraging en ontspanning gaan, kan best pittig zijn. Je komt jezelf tegen, ook de stukken in jou die nog geen rust vinden. Om die stukken ruimte en expressie te geven, maken we ook gebruik van ademwerk, actieve meditatie, hatha en vinyasa yoga of een wandeling.

"De klanken en trillingen van de live muziek ondersteunen je op deze innerlijke reis naar de stilte. Het is een balsem voor je lijf en ziel."

Personal Branding Brechtje-124.jpg

Het aarde element is je basis waarin je alle andere elementen of lagen van jezelf integreert.

Zowel yin als restorative yoga zijn van nature zeer aardend. Het aarde element, je lichaam is je basis. Maar om de innerlijke natuurlijke balans te herstellen dienen we ook de andere elementen - water, vuur, lucht en ether - te integreren. De kwaliteiten van de elementen weerspiegelen zich immers in alle lagen van jezelf.

De aarde ondersteunt je volledige aanwezigheid in je lichaam, in je basis. Ze draagt je gronding, stabiliteit, kracht, én ook je rust en overgave. De aarde brengt je veiligheid, geborgenheid en onvoorwaardelijke ondersteuning.


Het water vloeit door in je vermogen om te genieten en je emoties te laten stromen. Jij gaat terug stromen, wordt terug vloeibaar en voelt die innerlijke levenspuls. Je natuurlijke ritme van eb en vloed kan door je losse weefsels vloeien.
 

Vuur transformeert voeding in energie en moeilijkheden in kansen. We geven dat innerlijke vuur ruimte door niets te moeten, niets te presteren. Zo kan je weer voelen waar je echt warm van wordt, waar je passie écht brandt.

 

De lucht stroomt in je vrije ademhaling en je wilde hart die je verbinden met levensadem en het cyclische ritme van leven en sterven, zon en maan, mannelijk en vrouwelijk, geven en ontvangen. Je adem vertraagt en zakt tot in je buik.

 

De ether vibreert in je levensenergie, je oorspronkelijke zelf, in je inspiratie en een gevoel van thuis te horen in het grote geheel. Het is je innerlijke stilte, het is je ware kracht. Aarde is je aardse thuis - Ether is je hemelse thuis.

De verbinding met je natuur herstellen is een proces vol rijkdom, wijsheid en vervulling.

Ontmoet het team:

Personal Branding Brechtje-279.jpg

Brecht Koch - Bezielster & Yoga

Ik word helemaal warm van het werken met mensen. Het voelt dan ook niet echt alsof ik yogales geef. Yoga is een tool, een hele goede tool waarmee ik mensen in het lichaam, naar hun gevoel en naar zichzelf begeleid. Daar ligt de fundering voor het welzijn en de vervulling die ik iedereen zó toewens.
 

Vanuit het lichaam werk ik graag met alle “lagen” of “elementen” - van het aardse lichaam t.e.m. de puurste zielen energie. Het “goud” zit hem steeds in het zien van de verhoudingen tussen al die lagen. “Wat voel je fysiek?” “Wat vertelt dat jou?” “Wat heb je nodig?” zijn dan ook standaard vragen tijdens een reeks.

 

Met het lichaam als basis ingang, zijn mijn sessies steeds gestoeld op een sterke anatomische, fysiologische en technische basis. Ik heb een goed oog voor de verschillende lichamen en hun specifieke noden. Want comfort en een uitlijning die bij jouw lichaam past zijn voorwaarden om bij je innerlijke kracht en stilte te komen.

Peter fluit.jpg

Peter Klank - Live muzikale begeleiding

Ik doe m’n ogen dicht en adem, voel de ruimte en de mensen, en gebruik muziek als leidraad en houvast op weg naar stilte. In die stilte is er een ruimte van waaruit weer muziek kan ontstaan. 
 

Muziek is voor mij altijd al de weg naar de stilte geweest. Door uit m’n hoofd te komen en meer in m’n lichaam te zakken, kan ik meer in contact komen met wat er in diepere lagen leeft.

Praktisch

Praktisch

Wat je mag verwachten:

 • een bad, een onderdompeling, in jezelf en in diepe rust en ontspanning

 • meer verbinding met je essentie

 • fysieke en psychische ontspanning en rust

 • inzicht in wat je tegenhoudt om te ontspannen en diep weg te zakken

 • en ondersteuning om daarmee te werken

 • vele tools en houdingen 

 • een kleine vertrouwelijke groep van gelijkgestemden (max 10 deelnemers)

 • voedende vegetarische lunches (biologisch) 

 • live muzikale begeleiding van Peter Klank

 • wandelingen in het park (optioneel)

 • mogelijkheid om low budget te blijven overnachten + ontbijt en avondmaaltijden

Data:

Van: Vr 11/02/2022 welkom vanaf 18:00, start 19:30 

Tot: Zo 13/02/2022 17:00


 

Prijs: €269 ingeschreven voor 12/1! 
Nadien €299

2 lunches, versnaperingen en thee inbegrepen.
Optioneel: 2x ontbijt op zaterdag en zondag + licht avondmaal op vrijdag en zaterdag: € 25 (deze worden apart aangerekend en zijn niet te selecteren bij je boeking)


 

Overnachten:

 • Low budget, met een matras op de grond, €20 voor 2 nachten.(deze worden apart aangerekend en zijn niet te selecteren bij je boeking)

 • B&B Mariaburg €236,88 voor 2 personen/2 nachten ( €59 pp/nacht )

 • Er is verder op wandelafstand geen B&B in buurt. Mocht je beschikken over een wagen zijn er verschillende opties te vinden via airbnb.

Wat mensen ervaren

"De klanken van de live muziek ondersteunen je op je innerlijke reis naar de stilte. Het is een balsem voor je lijf en ziel."

Els, 38

"Fantastisch... ik heb er echt ontzettend veel deugd van gehad."

Inne, 43

"Brecht haar brede kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat een yogales bij haar niet gewoon een yogales is. Het is telkens een uitnodiging om dieper te kijken. In jezelf, in het leven. Gecombineerd met haar kenmerkende zachtheid en mededogen, vinden velen in haar een zielsverwante begeleidster op hun pad. Uit gesprekken met de andere deelnemers merkte ik dat anderen het hier volmondig mee eens zijn: Er zijn veel yoga-teachers, maar er is maar één Brecht."

Paula, 60

bottom of page