top of page

De 7 spannings-segmenten


Dr. Wilhelm Reich ontdekte dat er 7 segmenten van "lichaamspantsering" zijn die ontstaan ​​wanneer energie wordt gebonden door spierspanning en niet door het lichaam stroomt. Hij zag dat de chronische spanningen zich ontwikkelen als een verdediging tegen het doorbreken van overweldigende emoties, zoals angst, woede en seksuele opwinding. De 7 segmenten kunnen worden geïdentificeerd door het belangrijkste kenmerk van elk gebied en komen ook overeen met de de energiecentra of chakra’s en dus ook met de 5 elementen.

  • de ogen (oculair segment) - 7e en 6e chakra

  • de kaak (oraal segment) - 5e chakra

  • de nek (cervicaal segment) - 5e chakra

  • het hart (thoracaal segment) - 4e chakra

  • de taille (diafragmatisch segment) - 3e chakra

  • de buik (buik segment) - 2e chakra

  • het bekken en de benen (bekken segment). - 2e en 1e chakra

Spannings-segmenten ademwerk

In Biodynamic Breath and Trauma Release System werken we systematisch met elk segment, en helpen we de spanning en emotionele energie op elk niveau voorzichtig los te laten. Als de segmenten van psychologische en fysieke pijnpatronen worden ontladen, ervaren cliënten een volledigere toegang tot hun gevoelens, lichamelijke sensaties en essentie.

Het is heel weldadig om op een kortere tijdsspanne rond alle segmenten te werken.

Zo wordt je volledige lichaam en psyche van top tot teen gestimuleerd en opnieuw in balans gebracht. In de Elemental Breathwork reeksen, retreats en privé-sessies, gaan we zo segment per segment af. Lees hier meer over Elemental Breathwork en het breathwork aanbod.

Voor het ontladen, transformeren en integreren van die spanningen in de segmenten gebruiken we 6 tools. Deze zijn: adem, beweging, geluid, aanraking, emotie en meditatie. Lees er hier meer over.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page