top of page

Breathwork tools


Elemental Breathwork gebruikt het Biodynamic Breathwork and Trauma Release System. (BBTRS) Uniek aan deze methode zijn de 6 tools die gebruikt worden om meer ruimte en doorstroming in je systeem te brengen en pijnpatronen los te maken.


Adem

Het ontladen van pijnpatronen en het zakken in je essentie gebeurt via 6 pijlers.

Allereerst gebruiken we een diep verbonden ademhaling. Deze brengt de energiestroming op gang en activeert het lichaam.

Door die activatie komen fysieke spanningen en emoties naar de oppervlakte.

Een volledige ademhaling verbindt je terug met het leven, je essentie en dus ook met alles wat je er van af snijd.Beweging


Ademen op zichzelf is al beweging. Het is een golf die doorheen je lichaam.

We imiteren de natuurlijke manieren die het lichaam heeft om spanning te ontladen totdat het geen imitatie maar helemaal vanzelf gebeurd. We zijn als mens zo geconditioneerd om niet toe te geven aan de impulsen van het lichaam dat dit een heel belangrijk proces is van het herwinnen van je natuurlijke stroming in je lichaam.

We starten de sessie vaak met een actieve meditatie of bewegingsmeditatie om in het lichaam en uit het hoofd te zakken.


Tijdens de sessie worden er bio-energetische oefeningen gebruikt om de energie in beweging te brengen en spanning te ontladen. Daarnaast maken we gebruik van diepe stretches om de weefsels van het lichaam te openen. Hier gebruik ik mijn rijke achtergrond als danser (zowel professioneel als therapeutisch), yoga teacher en medische qi gong beoefenaar.


Geluid


Geluid is trilling, en trilling heeft een diep effect op je. Muziek beweegt en raakt je.

De sessies worden vaak met opgenomen en live muziek begeleid om het proces te ondersteunen. De live muziek van Peter Klank is volledig afgestemd en je moet het meemaken om de kracht daarvan echt te begrijpen.

Nu kan geluid ook van binnenuit komen. Jij kan geluid maken en je wordt sterk aangemoedigd om dat ook te doen omdat onze expressie zo vaak is ingehouden.


Aanraking


Door het ademen en bewegen komt de spanning naar de oppervlakte en wordt zo meer aanwezig, meer voelbaar.

Bewuste aanraking op vele niveaus, van het energetische veld van het lichaam tot de dieper liggende spieren is een geweldige manier om die spanning te ontladen.

De afgestemde aanraking wordt toegepast om het bewustzijn te vergroten en de energiestroom te ondersteunen. Hier gebruik ik mijn brede ervaring in verschillende massage- en healings technieken.


Emotie


Zachte emotionele ontlading kan deel uitmaken van een sessie, maar is geen doel.

Je wordt ondersteund om aanwezig te blijven terwijl je diepere gevoelens en sensaties ervaart - en om terug te keren naar je innerlijke veilige rustplek wanneer dat nodig is. Deze balans tussen de emotionele activatie en rust, is de sleutel tot de BBTRS-aanpak. Het ondersteunt je om trauma los te laten en te integreren, in plaats van het simpelweg opnieuw te beleven of overweldigd te raken.


Meditatie


Meditatie is waar een sessie begint en eindigt, en wordt zowel gebruikt als opwarming en als integratie. Er worden verschillende benaderingen gebruikt, zowel actieve bewegingsmeditaties als stiltemeditaties.

De stilte komt vaak helemaal vanzelf op het einde van een sessie. Het is onze natuurlijke staat van zijn die dan veel ruimte krijgt. We gaan dus niet in stilte mediteren. De stilte komt vanzelf.
Via deze geweldige tools werken we in Elemental Breathwork rond de spannings- en pijnpatronen die zich in 7 segmenten kenbaar maken.
Open sessies, met live muziek
Dag retreat in combinatie met opstellingswerk


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page