top of page

ELEMENTAL RESTORE YOGA RETREAT

Met live muziek

Elemental roots_Retreat.png
Personal Branding Brechtje-133_edited.jpg

Heb je nood aan rust?

Echte, diepe,
herstellende rust?

 • Heb je nood aan rust? Echte diepe herstellende rust?

 • Zou je je beter in je vel voelen moest je lichaam opener en flexibeler zijn?

 • Leef je voornamelijk in je hoofd en zou je meer bij je gevoel willen komen?

 • Zou het deugd doen om je geborgen, gedragen en ondersteund te voelen?

 

Ja? Dan is een Elemental Restore Retreat iets voor jou.

Geef jezelf de tijd en ruimte om in je lichaam te zakken, te gronden en tot jezelf te komen.

Personal Branding Brechtje-146.jpg

Een Elemental Restore Yoga Retreat is een bad van ontspanning en introspectie dat je welzijn en vervulling maximaal ondersteunt.

En die ondersteuning gebeurt niet alleen vanuit mijn volle aanwezigheid en expertise voor jou, maar is ook fysiek zeer letterlijk te nemen in yin en restorative yoga. Je wordt ondersteund door yoga-props (attributen): bolsters, dekens, blokken, riemen, kussentjes, stoelen en muren.

Personal Branding Brechtje-61.jpg

Met yin yoga creëren we via diepe stretches en compressies nog meer de openheid in je lichaam. Door deze houdingen een aantal minuten aan te houden, wordt er diep ingewerkt op opgeslagen spanningen. Het voelt als een goede massage, je komt zeker je gevoelige plekken tegen, maar het doet deugd dat ze los gewerkt worden.

Personal Branding Brechtje-144.jpg

En dan ben je helemaal klaar voor restorative yoga. In deze yogavorm wordt je volledig ondersteund door props waardoor je lichaam helemaal kan ontspannen. De yogahouding en je lichaam doen hier al het werk voor jou. Jij wordt comfortabel in het “zijn” in plaats van doen. Zo zak je in een diepe staat van rust die een sterk regulerend effect op je zenuw- en hormoonstelsel heeft en als gevolg daarvan je hele lichaam en geest weer in balans brengt.

Hemels maar ook pittig

Hoewel dat hemels is, kunnen die overvloedige vertraging en ontspanning best pittig zijn.

Je komt jezelf tegen, ook de stukken in jou die nog geen rust vinden.

Om die stukken ruimte en expressie te geven, maken we waar nodig ook gebruik van actievere tools zoals ademwerk, actieve meditatie, yoga of een wandeling.

De ontspanning die daarop volgt, is van een heel andere diepte en is helend voor je hele wezen.

"Brecht haar brede kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat een yogales bij haar niet gewoon een yogales is. Het is telkens een uitnodiging om dieper te kijken. In jezelf, in het leven. Gecombineerd met haar kenmerkende zachtheid en mededogen, vinden velen in haar een zielsverwante begeleidster op hun pad. Uit gesprekken met de andere deelnemers merkte ik dat anderen het hier volmondig mee eens zijn: Er zijn veel yoga-teachers, maar er is maar één Brecht."

Paula, 60

"De klanken van de live muziek ondersteunen je op je innerlijke reis naar de stilte. Het is een balsem voor je lijf en ziel."

Els, 38

"Fantastisch... ik heb er echt ontzettend veel deugd van gehad."

Inne, 43

Ontmoet het team:

Personal Branding Brechtje-279.jpg

Brecht - Yoga

Ik word helemaal warm van het werken met mensen. Het voelt dan ook niet echt alsof ik yogales geef. Yoga is een tool, een hele goede tool waarmee ik mensen in het lichaam, naar hun gevoel en naar zichzelf begeleid. Daar ligt de fundering voor het welzijn en de vervulling die ik iedereen zó toewens.
 

Vanuit het lichaam werk ik graag met alle “lagen” of “elementen” - van het aardse lichaam t.e.m. de puurste zielen energie. Het “goud” zit hem steeds in het zien van de verhoudingen tussen al die lagen. “Wat voel je fysiek?” “Wat vertelt dat jou?” “Wat heb je nodig?” zijn dan ook standaard vragen tijdens een retreat.

 

Met het lichaam als basis ingang, zijn mijn sessies steeds gestoeld op een sterke anatomische, fysiologische en technische basis. Ik heb een goed oog voor de verschillende lichamen en hun specifieke noden. Want comfort en een uitlijning die bij jouw lichaam past zijn voorwaarden om bij je innerlijke kracht en stilte te komen.

Peter fluit.jpg

Peter Klank - Live muzikale begeleiding

Ik doe m’n ogen dicht en adem, voel de ruimte en de mensen, en gebruik muziek als leidraad en houvast op weg naar stilte. In die stilte is er een ruimte van waaruit weer muziek kan ontstaan. 
 

Muziek is voor mij altijd al de weg naar de stilte geweest. Door uit m’n hoofd te komen en meer in m’n lichaam te zakken, kan ik meer in contact komen met wat er in diepere lagen leeft.

"De klanken en trillingen van de live muziek ondersteunen je op deze innerlijke reis naar de stilte. Het is een balsem voor je lijf en ziel."

       Wat je mag verwachten:

 • een bad, een onderdompeling, in jezelf en in diepe rust en ontspanning

 • meer verbinding met je essentie

 • fysieke en psychische ontspanning en rust

 • inzicht in wat je tegenhoudt om te ontspannen en diep weg te zakken

 • en ondersteuning om daarmee te werken

 • vele tools en houdingen 

 • live muzikale begeleiding van Peter Klank (lees er meer over Sound & Silence)

 • een kleine vertrouwelijke groep van gelijkgestemden (max 10 deelnemers)

Praktisch

Praktische info & boeken

Locatie:

Sapperlootjes, Achterbroeksteenweg 86a, Kalmthout, Antwerpen

Datum: 

zaterdag 22 oktober 14:00u - 21:00u

Prijs: € 135 
Boek voor 23 september met de kortingscode: "restorevroeg" en ontvang €25 korting!

Lees de volledige annulatievoorwaarden hier.

Personal Branding Brechtje-129.jpg
bottom of page