top of page

ELEMENTAL BREATHWORK

met live muzikale begeleiding 

Personal Branding Brechtje-325_edited.jpg

Hoe zou het zijn om helemaal vrij te kunnen ademen en leven?

Ademwerk bevrijdt je van opgeslagen spanningen en beperkende patronen.
Het brengt een dieper bewustzijn en ontketent je levenskracht.

Hoe het werkt
Personal Branding Brechtje-301.jpg

Je ademhaling vormt de brug tussen je bewuste en je onderbewuste.

Je gevoel in je lichaam is de leidraad in een sessie. Via je gevoel communiceert je onderbewuste met je. Daar leeft zowel wat oncomfortabel voelt alsook je essentie. 
 

Je essentie bevat je levenskracht en wijsheid, alsook je vermogen om te helen en te veranderen wat je niet langer wenst. 

Maar, die pure, krachtige essentie is bij de meesten van ons wat bedekt geraakt onder lagen van spanningen, emoties, oude patronen of soms trauma.  Ademwerk helpt je bij het afwerpen van die lagen.

Ademwerk brengt je uit je hoofd in je lichaam.

Hoe gaat het in z'n werk?

Door te voelen waar er in je lichaam spanning, pijn of ongemak is, lokaliseer je de plek(ken) waar je energie minder goed stroomt. 
 

Via het langzaam opbouwen naar een diep verbonden ademhaling door de mond, beweging, expressie en zelf-massage gaat vastgehouden energie weer stromen.

Daardoor kan er een emotionele en/of fysieke ontlading ontstaan. Je voelt je lichter en vrijer, zowel fysiek als psychisch. En, vaak komt er ook meer helderheid rond een situatie of thema in je leven. We sluiten steeds af met een lange relaxatie en integratie.

Personal Branding Brechtje-313.jpg

De klanken begeleiden je op deze innerlijke reis.

Tijdens de live sessie wordt deze hele reis ondersteund door live muzikale begeleiding van Peter Klank. Dat muziek je kan raken en inspelen op je gevoel kennen we allemaal. Doordat de live muziek wordt afgestemd op wat er op dat moment aanwezig is, wordt deze als een enorm draagvlak van ondersteuning ervaren.

De begeleiders:

Personal Branding Brechtje-279.jpg

Brecht

Ik laat mij leiden door mijn diep verlangen naar ware vrijheid, vervulling en verbinding. Zo kwam het ademwerk op mijn pad en bracht me levens-veranderende ervaringen en  inzichten. Het is een geweldige tool die ik graag doorgeef. Het begeleiden en inspireren van anderen op hun pad stroomt op natuurlijke wijze vanuit mijn essentie en vervult mij ten diepste.

Peter fluit.jpg

Peter Klank

Muziek is altijd mijn manier geweest om stil te worden in m’n hoofd, waardoor ik meer in m’n lichaam kan zakken en contact maken met wat er allemaal leeft.

Muziek kan veel teweeg brengen. Door de juiste frequenties of melodieën op het juiste moment te horen en voelen, kan het de juiste snaren raken en deuren openen naar diepere lagen van je bewustzijn. Hierin werken ademwerk en muziek mooi samen.

Is ademwerk iets voor jou?

Draag je een fysieke of emotionele pijn?
Staat je hoofd altijd aan?
Loop je vast in een patroon dat je niet dient?
Heb je een diep verlangen naar meer levensvreugde?

Ademwerk kan helpen!

Elemental roots_Breath.png

Maar... ademwerk is niet voor iedereen.

Ademwerk is wél voor jou als je bereid bent om te voelen wat er allemaal in jou leeft. Diepgaande transformatie en heling vragen tijd en toewijding. Hoewel veel mensen vrijwel meteen het weldadige effect van ademwerk aanvoelen, is het niet gericht op mensen die snel ergens vanaf willen geraken. Een intentie of verlangen hebben kan daarentegen net wel helpen, zolang je het tempo en de uitkomst van je proces kan eren.

 

Omdat ademwerk zo’n krachtige tool voor zelfbevrijding is, kunnen er sterke emotionele en fysieke ontladingen optreden. Deze kunnen ook na de sessie nog gevoeld worden. Omwille van deze reacties wordt ademwerk niet aanbevolen onder bepaalde medische aandoeningen.

Contra-indicaties:

 • zwangerschap

 • ernstige astma

 • ernstige hartaandoeningen

 • ernstige diabetes

 • ernstige psychische aandoeningen

 • epilepsie / voorgeschiedenis van aanvallen

 • acuut lichamelijk letsel 

 • alcohol of drugs verslaving

 

Indien je één van deze condities hebt zijn er wel andere ademtechnieken die zonder gevaar kunnen toegepast worden. Daarvoor doen we best eerst een privésessie. Mail me gerust als je vragen hebt.

Personal Branding Brechtje-335.jpg

Open sessies
2u lang in Ekeren, Antwerpen

Retreats
1 dag in Antwerpen

Breathwork Basics
gratis driedelige workshop online

Adem- en opstellingswerk
1 dag in Antwerpen of Gent

Aanbod

Aanbod
Contra indicaties

Open Sessie live

Ideaal voor wie in de buurt woont en eens wil komen proeven of op regelmatige basis wil ademen.

Thema's:

April: het vuurelement

Mei: het luchtelement

Juni: het etherelement

WanneerZondagen  10:00 - 12:00
 

Plaats: Studio De Schuur, Fortuinstraat 33 ( achterin ), Ekeren, Antwerpen

Prijs: €39 of €29 met een abonnement

LET OP!

 • Ademwerk is niet voor iedereen, lees zeker de contra-indicaties voor je boekt.

 • AnnulatievoorwaardenEr is geen terugbetaling mogelijk. Je kan met je profiel op de website tot 18u voor aanvang, de sessie zelf herboeken naar een andere datum. 
  ( Voor 16u voor ochtendsessies de dag nadien en voor 3u 's nachts voor de avondsessies ) 

 • Ben je om welke reden dan ook verhinderd binnen de 18u?
  Laat me iets weten via mail, Instagram of Facebook. Er is dan geen herboeking mogelijk.

WAT MENSEN ERVAREN

"Het verraste me wel een beetje hoeveel een ademsessie voor me deed. Ik heb al veel yoga en ademhalingsoefeningen gedaan, maar het heeft veel los gemaakt en heeft me dichter bij mezelf gebracht."

Elke

"Zaaaalig! Wat een gewaarwording!
Ik voel me opgelucht, veel lichter!"

Cindy, 48

"Deze sessies hebben mij opnieuw het bevrijdende gevoel van ademen laten ervaren. Ik heb ook mijn lichaam beter leren kennen en hoe adem invloed kan hebben op gevoelens van pijn, twijfel en stress. Ook na de sessies heb ik nog lang kunnen nagenieten van het gevoel van vrijheid en ontspanning."

Rica

"Dank je, lieve Brecht. Dank je om me mijn adem terug te geven. Dank je om zo liefdevol van jezelf te delen. Dank je om niet enkel over de weg te praten, maar om hem zelf ook te bewandelen. Dank je om in mij te geloven wanneer anderen (en ikzelf) dat niet deden. Dank je, dank je, dank je."

Greet, 41

"Ik vond het zalig! Na de sessie voelde ik me kei fris en veel minder moe. Er zat echt enorm veel spanning in mijn nek en hoofd, maar die is er uit nu. Echt heel fijn!"

Sylvia

bottom of page