top of page

ELEMENTAL YOGA

Personal Branding Brechtje-133_edited.jpg

Geef jezelf de tijd en ruimte

om in je lichaam te zakken, 

te bewegen, te ademen en diep te rusten.

 

Laat je meevoeren door je natuurlijke ritme
En kom zo weer helemaal tot jezelf

 

Jij bent deel van de natuur 

en onderhevig aan de natuurlijke ritmes

van activiteit en rust,

van yin en yang,

van de binnen en buitenwereld,

van doen en zijn.

In deze tijd zijn we ons natuurlijke ritme én als gevolg onszelf vaak kwijt.

Elemental Yoga werkt met verschillende yogastijlen die zowel innerlijke kracht, beweeglijkheid als diepe rust beogen.

Personal Branding Brechtje-49.jpg

Om het natuurlijke ritme te herstellen dienen we eerst te vertragen en tot rust te komen.

YIN YOGA

Met yin yoga creëren we via diepe stretches en compressies meer de souplesse in je lichaam. Door deze houdingen een aantal minuten aan te houden, wordt er diep ingewerkt op opgeslagen spanningen. Het voelt als een goede massage, je komt zeker je gevoelige plekken tegen, maar het doet deugd dat ze los gewerkt worden.

RESTORATIVE YOGA

In restorative yoga word je volledig ondersteund door props waardoor je lichaam helemaal kan ontspannen. De yogahouding en je lichaam doen hier al het werk voor jou. Jij wordt comfortabel in het “zijn” in plaats van doen. Zo zak je in een diepe staat van rust die een sterk regulerend effect op je zenuw- en hormoonstelsel heeft en als gevolg daarvan je hele lichaam en geest weer in balans brengt.

Maar enkel de rust ervaren is niet genoeg.
Moeiteloos in beweging komen en je ware kracht ervaren doen we via hatha en flow yoga.

HATHA & FLOW YOGA

Je grondt jezelf gedurende enkele ademhalingen in de hatha yoga houdingen. Je ontwikkeld zo je innerlijke kracht en stabiliteit.

Door op het ritme van je ademhaling van de ene houding naar de andere te bewegen kom je in je eigen flow! Adem en beweging vloeien moeiteloos samen.

Je energie gaat stromen zonder dat je jezelf gaat "pushen" of gaat "doorbijten". Je kan ontspannen in beweging, in actie komen.

Zo ontwikkel je een duurzame manier om ontspannen actief te zijn en weer een gezonde balans te vinden in de huidige maatschappij.

Personal Branding Brechtje-106.jpg

Aanvullende praktijken

Naast de niet fysieke yogapraktijken zoals ademhalingstechnieken, komen er ook bio-energetische oefeningen aan bod.

Je innerlijke ervaring en bewustwording is waar het over gaat, daarvoor gebruiken we ook steeds voel en reflectie oefeningen.

Daarnaast is er steeds veel aandacht voor een lichaams-vriendelijke uitlijning en een daardoor groeiend lichaamsbewustzijn. Dit wordt door de deelnemers steeds erg gewaardeerd en ook meegenomen in het dagelijkse leven.

In essentie ben je diep verbonden met de natuur en haar elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether.

Elk element resoneert energetisch met een bepaald levensgebied van je en is verbonden met zowel je lichaam, psyche en spirit. Dit energetische kader verbind ogenschijnlijk losstaande dingen met elkaar.
Zo zijn je spijsverteringsklachten misschien wél regelrecht verbonden aan je moeilijkheden met grenzen aangeven. Het is 1 energie. Jezelf en je leven vanuit dit kader beginnen bekijken trekt je aandacht regelrecht naar binnen, naar je gevoel, naar je innerlijke kompas. 

Wanneer je gaat werken met je innerlijke energie, kan er ware verandering plaatsvinden.

Je werkt dan van binnen naar buiten.

De aarde ondersteunt je volledige aanwezigheid in je lichaam, in je basis. Ze draagt je gronding, stabiliteit, kracht, én ook je rust en overgave. De aarde brengt je veiligheid, geborgenheid en onvoorwaardelijke ondersteuning.

 

Het water vloeit door in je vermogen om te genieten en je emoties te laten stromen. Jij gaat terug stromen, wordt terug beweeglijk en vloeibaar, en voelt die innerlijke levenspuls. Het natuurlijke ritme van eb en vloed kan ongehinderd door je losse weefsels vloeien.

 

Het vuur transformeert voeding in energie en moeilijkheden in kansen. Vanuit het hernieuwde contact met je innerlijke kracht, kunnen zowel fysieke als psychische beperkingen beginnen transformeren. Je leert je grenzen kennen, accepteert jezelf zoals je nu bent en laat los wat je niet langer dient. 

 

De lucht stroomt in je vrije ademhaling en je wilde hart die je verbinden met levensadem en het cyclische ritme van leven en sterven, zon en maan, mannelijk en vrouwelijk, geven en ontvangen. Je adem vertraagt en zakt tot in je buik.

 

De ether vibreert in je levensenergie, je oorspronkelijke zelf, in je inspiratie en een gevoel van thuis te horen in het grote geheel. Het is je innerlijke stilte, het is je ware kracht. Via meditatie, chanten en bio-energetische oefeningen ervaar je je energie in de verschillende vormen. Aarde is je aardse thuis - Ether is je hemelse thuis.

Aanbod

Elemental Yoga is voor jou als:

  • Je de wijsheid van je lichaam en gevoel meer wil gaan volgen

  • Je meer tot jezelf wil komen

  • Je jezelf verbonden wil voelen met het grotere geheel

  • Je diepe ontspanning en rust nodig hebt

  • Je worstelt met je energie en vermoeidheid

  • Je je ware kracht en energie weer wil vinden

  • Je jezelf minder vanuit wilskracht wil pushen

  • Je meer lichaamsbewustzijn wil ontwikkelen

  • Je meer innerlijke balans zoekt

  • Je graag de samenhang tussen de verschillende delen van jezelf wil ontdekken

 

Geen yoga ervaring of lenigheid vereist. 

Mail gerust steeds als je vragen hebt: info@elementalroots.be

We kunnen ook een gratis intake gesprek doen!

Personal Branding Brechtje-2.jpg

Aanbod

Online sessies
1 element per maand

Dag-retreats
Een onderdompeling!

Sessies
3u van de wereld

WAT MENSEN ERVAREN

"Fantastisch... ik heb er echt ontzettend veel deugd van gehad."

Inne
Groepssessie Elemental Earth Yoga

"Puur genieten! Ondanks de afleiding in huis kon ik tijdens de online sessie toch diep wegzakken."

Irene
Groepssessie Elemental Earth Yoga

"De klanken van de live muziek ondersteunen je op je innerlijke reis naar de stilte. Het is een balsem voor je lijf en ziel."

Els
Elemental Restore Yoga met live muziek

"Brecht haar brede kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat een yogales bij haar niet gewoon een yogales is. Het is telkens een uitnodiging om dieper te kijken. In jezelf, in het leven. Gecombineerd met haar kenmerkende zachtheid en mededogen, vinden velen in haar een zielsverwante begeleidster op hun pad. Uit gesprekken met de andere deelnemers merkte ik dat anderen het hier volmondig mee eens zijn: Er zijn veel yoga-teachers, maar er is maar één Brecht."

Paula
Elemental Yoga Retreat

bottom of page