top of page

Geen tijd om te rusten?

"Ik heb er geen tijd voor" is altijd een excuus. Alleszins voor mezelf én, als ik een beetje doorvraag, voor elke cliënt waar ik ooit mee werkte. Het gaat niet om tijd, het gaat om liever afgeleid te zijn dan te moeten voelen wat er allemaal leeft vanbinnen. Rusten is helemaal niets doen, zelfs niet mediteren.

Restorative Yoga

Wanneer we niets doen worden we geconfronteerd met onszelf. Er is niets mis met hersenloos scrollen of film gapen… Ik doe het ook. Ik heb het soms nodig. Het geeft me een pauze van m’n eigen leven. Soms dient het zelfs als een nuttige bescherming die wat ruimte geeft tussen overweldigende gebeurtenissen en de diepe verwerking ervan. En tot op een zekere hoogte is het ook gewoon leuk. Als ik moe ben, heb ik vaak helemaal geen zin om een rustmoment te nemen - en dus ga ik scrollen of film gapen. De sleutel is om je er bewust van te zijn: Is er iets? Heb ik ergens afleiding van nodig? Wil ik die afleiding echt? Zoja, sta het scrollen en gapen dan helemaal toe zonder oordeel. Nee? Sluit je ogen, er wacht een rijke innerlijke wereld op je.


Restorative Yoga zandzakje

Wil je diep rusten graag integreren in je leven?

Dan zit er vast iets in ons aanbod Elemental Restore Yoga dat je daarin kan ondersteunen.


Een reeks of retreat bieden je de tijd en ruimte om deze diepe rust te ervaren en op alle lagen van je wezen te laten doordringen.


Ook de open sessies en ons uniek Sound and Silence concept kunnen je hierbij uiteraard altijd een duwtje in de rug geven.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vuur

Angst

Comments


bottom of page