top of page

ELEMENTAL YOGA

Personal Branding Brechtje-100_edited.jp

Gronden en aanwezig
komen in je lichaam.

 

Het aarde-element vormt de basis van waaruit we alle kwaliteiten van de andere elementen exploreren.

Ervaar zo de stabiliteit van de aarde,
de beweeglijkheid van het water,
de kracht van het vuur,
de ruimte van de lucht,
en de allesomvattende ether.

Personal Branding Brechtje-2_edited.jpg

Elemental Earth Yoga

Zowel actieve als passieve yogastijlen zorgvuldig gecombineerd. De ideale balans van kracht, flexibiliteit en ontspanning, afgestemd op jouw noden van het moment.

Ideaal om vloeiend de beweging van drukte naar rust te maken, of voor wie eerst wat beweging nodig heeft om diep te kunnen ontspannen.

Personal Branding Brechtje-133_edited.jp

Elemental Restore Yoga

Door de focus op passieve yogastijlen krijgen je lichaam en zenuwstelsel alle tijd om tot de diepste ervaring van rust te komen.

In deze diepe, moeiteloze ontspanning kan de natuurlijke balans van je geest en lichaam zich herstellen.

Actief

ACTIEVE YOGASTIJLEN

Hatha & Vinyasa Yoga

Toegepast in: Elemental Earth Yoga

In elke houding lijn je je lichaam helemaal uit, je maakt je rug lang, reikt, strekt, twist en buigt. De beweeglijkheid, doorstroming en circulatie worden mede ondersteund door invloeden uit de hedendaagse dans, bio-energetica en qi gong.

Je stretcht je spieren, opent de gewrichten en bouwt fysieke kracht en uithouding op.  Doordat je elke houding een aantal ademhalingen aanhoudt, brengt hatha yoga je vooral stabiliteit, kracht en een goede gronding. - aarde -

 

En die goede gronding is nodig voor de vloeiende beweeglijkheid van vinyasa yoga. Je beweegt hier van de ene houding naar de andere, de  overgangen zijn even belangrijk als de houdingen zelf.   - water -

 

Je bloed gaat circuleren, je energie begint te stromen en je krijgt het warm. Vanuit het hernieuwde contact met je innerlijke kracht,  kunnen zowel fysieke als psychische beperkingen beginnen transformeren. Je leert je grenzen kennen, accepteert jezelf zoals je nu bent en laat los wat je niet langer dient. - vuur -

 

Je ademhaling begeleidt elke beweging en brengt diepte in elke houding. Ze verdiept, creëert ruimte en verspreidt je energie doorheen heel je lichaam.  Van de kruin van je hoofd tot in de toppen van vingers en tenen, voel je hoe je lichaam helemaal wakker, levendig en bruisend wordt.- lucht -

 

Al deze innerlijke sensaties sla je gade met een observerende aandacht. Die focus zorgt voor ruimte en rust in je gedachten en emoties. Je bent gegrond en aanwezig in heel je lichaam. - ether -

Passief

PASSIEVE YOGASTIJLEN

Yin & Restorative Yoga

Toegepast in: Elemental Earth Yoga & Elemental Restore Yoga

Zowel yin als restorative yoga zijn van nature zeer aardend. Je gaat enorm in de vertraging en ontspanning, je hebt veel contact met de grond, en je geeft je over aan de zwaartekracht.  In deze passieve stijlen werken we met de verschillende kwaliteiten van de elementen door bepaalde lichaamsdelen die resoneren met een element te openen. Door bijvoorbeeld je borst te openen, maak je meer ruimte voor je adem en het lucht-element. De fysieke yogavormen worden aangevuld door meer subtielere zoals pranayama (ademhalingsoefeningen), nada yoga (de yoga van het geluid), meditatie en yoga nidra (diep ontspannende lichaamsscan).

Personal Branding Brechtje-92.jpg

In yin yoga blijf je langere tijd - 3 tot 5 minuten - in een houding die diepe stretch of druk geeft, ondersteund door yogaprops. Je ontspant je spieren waardoor je diep kan inwerken op de fascia - het bindweefsel dat je hele lichaam tot 1 geheel maakt en je flexibiliteit bepaalt.  Dit netwerk van bindweefsel hangt nauw samen met de energiebanen. Dus je werkt zowel fysiek als energetisch in de diepte. Het is belangrijk dat je niet te ver of te diep in je houding gaat, daarvoor dien je met je aandacht aanwezig te blijven bij je fysieke sensaties. De stijl heeft daarom een sterk meditatief aspect.

In restorative yoga wordt je volledige houding ondersteund door props waardoor je lichaam helemaal kan ontspannen. Jij hoeft je alleen maar over te geven aan de zwaartekracht en verder helemaal niets te doen. De houding waarin je zit of ligt doet al het werk voor jou. Jij wordt comfortabel in het “zijn” in plaats van doen. Zo kom je in een diepe staat van ontspanning die tussen slapen en waken ligt. Die staat heeft een diep regulerend effect op je zenuw- en hormoonstelsel. Je voelt het aan je energieniveau, innerlijke rust en fysieke regulatie. Je voelt je kortweg meer in balans.

Personal Branding Brechtje-342.jpg

Aanbod

Open Sessies

Voor wie wil kennismaken of zo nu en dan graag een sessie bijwoont.

Retreats

Voor wie zich graag een weekend wil onderdompelen in de ervaring en materie.

WAT MENSEN ERVAREN

"Fantastisch... ik heb er echt ontzettend veel deugd van gehad."

Inne
Groepssessie Elemental Earth Yoga

"Puur genieten! Ondanks de afleiding in huis kon ik tijdens de online sessie toch diep wegzakken."

Irene
Groepssessie Elemental Earth Yoga

"De klanken van de live muziek ondersteunen je op je innerlijke reis naar de stilte. Het is een balsem voor je lijf en ziel."

Els
Elemental Restore Yoga met live muziek

"Brecht haar brede kennis, ervaring en persoonlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat een yogales bij haar niet gewoon een yogales is. Het is telkens een uitnodiging om dieper te kijken. In jezelf, in het leven. Gecombineerd met haar kenmerkende zachtheid en mededogen, vinden velen in haar een zielsverwante begeleidster op hun pad. Uit gesprekken met de andere deelnemers merkte ik dat anderen het hier volmondig mee eens zijn: Er zijn veel yoga-teachers, maar er is maar één Brecht."

Paula
Elemental Yoga Retreat

bottom of page